Търсене в този блог

петък, 7 декември 2012 г.

Преди Борусия - Волфсбург

Борусия определено ще е фаворит в тази среща не само защото Волфсбург се намира на петнадесето място в класирането, но и защото статистиката от досегашните двубои е в ползва на жълто-черните. От тридесет изиграни срещи дортмундци имат записани 17 победи, седем равни и шест загуби. В последните пет срещи Волфсбург няма отбелязан гол като гост. Това би било доста плашещо и за тази среща, т.к. защитата на Борусия е допуснала само пет попадения в последните си четири срещи. В събота със сигурност няма да играят Кеел и Бендер, а това означава, че Юрген Клоп отново ще пусне като титуляр Мориц Лайтнер. Под въпрос са обаче Суботич, Блашчиковски, Гьотце и Писчек. Гьотце и Бендер бяха двама от играчите, които през миналия сезон се разписаха за една от най-изразителните победи срещу Волфсбург с 5:1. В редиците на Волфсбург се виждат някои интересни имена като на Ивица Олич, който, въпреки че не му се даваше достатъчно шанс в Байерн, може да се каже, че има нюх към гола. Друго интересно име е Диего, чиито качества също не са за подценяване въпреки неуспехът на кариерата му извън Германия.
Главен съдия ще бъде Волфганг Щарк, а 1500 привърженици ще подкрепят вълците в Дортмунд. Има само 300 свободни места, като билетите ще бъдат пуснати в деня на срещата, а всички останали билети вече са изкупени.
Вероятните състави на двата отбора изглеждат така:

Борусия Дортмунд: Вайденфелер, Писчек, Сантана (Суботич), Хумелс, Шмелцер, Гюндоган, Лайтнер, Блашчиковски, Ройс, Гьотце, Левандовски.

Волфсбург:Беналио, Фагнер, Налдо, Кяер, Шефер, Полак, Жосуе, Хасебе, Диего, Олич, Дост.

Срещата може да се наблюдава по Евроспорт2

Снимков материал: www.bvb.de

1 коментар:

  1. Абсолютно тенденциозно и греяно съдийство, тотално сгреши Волфганг Щарк. Не му прави чест на този добър съдия такива фрапантни грешки. Щом даде на най-спокойния човек Марио Гьотце жълт картон работата е ясна.

    ОтговорИзтриване