Търсене в този блог

събота, 19 януари 2013 г.

Да започнем пролетния полусезон с Вердер - Борусия Дортмунд

В първата си среща за пролетния полусезон Борусия ще премери сили с домакините от Бремен. Или както обичат да казват немските фенове след иначе кратката пауза в първенството им- "Животът отново има смисъл- Бундеслигата започва". В редиците на Борусия няма липсващи играчи ( освен Суботич и Овомойела ) и Юрген Клоп ще може да разчита на всички в днешната среща, която започва в 19:30 часа българско време. През миналия полусезон Борусия победи Вердер с 2:1, а попаденията за жълто-черните бяха дело на головия тандем Гьотце-Ройс. И днес се очаква, че двамата ще излязат като титуляри в срещата. Голямата въпросителна пред феновете е дали Нури Шахин ще се появи в игра. На пресконференцията през седмицата Юрген Клоп заяви, че Шахин е здрав и със сигурност ще бъде включен в групата за мача. Най-вероятно обаче няма да започне като титуляр предвид това, че той не проведе пълноценна зимна подготовка с отбора. Със сигурност ще му трябва и малко време за аклиматизация, въпреки че това е родният му клуб.
След като вчерашният футболен ден в немската Бундеслига предложи умопомрачаващия резултат от 5:4 в срещата между Шалке и Хановер 96, днес трябва да очакваме също един интересен футболен следобед. До сега на Везерщадион няма среща между днешните съперници, която да е завършила без попадение. Главен съдия на срещата ще бъде Кнут Кирхер, който през този сезон е свирил само един мач на Борусия, а именно победата над Майнц 05 с 2:1. Всичките 42 000 билета за срещата са изкупени.
Евентуалните състави на двата отбора са следните:
Вердер Бремен: Миелиц, Селасие, Прьодл, Сократис, Шмиц, Фриц, Юнузович, Хънт, де Брюн, Елия, Петерсен
Борусия Дортмунд: Вайденфелер, Писчек, Сантана, Хумелс, Шмелцер, Бендер, Гюндоган, Блашчиковски, Гьотце, Ройс, Левандовски.
Под въпрос все още е Блашчиковски. Ако Юрген Клоп реши да го остави на пейката, най-вероятно неговото място ще заеме Кевин Гроскройц.
Срещата може да бъде наблюдавана в България както по Европосрт2, така и на следния интернет адрес: Werder - Borussia. За всички любители на радио предаванията също има възможност да проследят срещата на следния интернет адрес с коментара на Норберт Дикел и Борис Руперт : online Radio.

Снимка: www.bvb.de

Няма коментари:

Публикуване на коментар