Търсене в този блог

сряда, 30 януари 2013 г.

Кьолн победи резервите на Борусия

Контролната среща между Борусия и Кьолн завърши с успех за втородивизионния отбор. Пред близо 10 000 на Райенергищадион Юрген Клоп излезна с девет промени в състава и заложи най-вече на играчите, които рядко излизат титуляри. Като опорни халфове излезнаха Свен Бендер и Нури Шахин. Бендер бе сменен в 60-тата минута от Гюндоган, но Шахин изигра пълни 90 минути предвид изоставането му в подготовката. Най-интересното име в отбора обаче бе на младия 17-годишен централен защитник Мариан Сар. Младежкият национал бе привлечен в Борусия през зимната пауза и е един от най-обещаващите млади таланти в немския футбол. За сега той се подготвя с втория отбор на Борусия, но предвид добрите впечатления, които оставя в Юрген Клоп нищо чудно скоро да видим поредния тийнейджър в редиците на немския шампион.
Отборът от Кьолн игра по-затворено, с което затрудни дортмундци, затова говорят и минималният брой атаки, които успяха да организират жълто-черните. Въпреки това козлите вкараха победното попадение през втората част на срещата. Най-запомнящото се до края бе изпуснатата дузпа от Якуб Блашчиковски след нарушение срещу Марио Гьотце. Единствените двама от твърдите титуляри в отбора, които започнаха тази среща бяха Хумелс и Шмелцер, като последният получи контузия и бе принудително сменен. От щаба на Борусия се надяват, че до неделното гостуване на Байер Леверкузен, роденият в Магдебург играч, ще бъде възстановен. Привидно Клоп не бе доволен от това, което показаха играчите му. Единствено бе доволен, че повечето натрупаха игрови минути, а той самият видя от показаното на терена върху какво трябва да работи с останалите играчи.
Въпреки на пръв поглед скучния мач феновете имаха с какво да се позабавляват. Юрген Клоп се появи с нова прическа. Известният със своя "неглиже" стил треньор бе подстригал дългите си коси. Всъщност се разбра, че той е бил с тази прическа и при победата над Нюрнберг, но тогава Клоп носеше шапка и това остана незабелязано за феновете. Въпреки това треньорът не бе "изневерил" на любимата си брада, която през миналия сезон той избръсна само веднъж- когато участваше в заснемането на една реклама.

Снимка: www.ruhrnachrichten.de

Няма коментари:

Публикуване на коментар