Търсене в този блог

вторник, 4 декември 2012 г.

Състави и факти преди Борусия - Манчестър Сити

Последна среща в "групата на смъртта" за Борусия тази вечер. Водачите в иначе тежката група днес от 21:45 часа българско време ще изиграят последния си мач в груповата фаза срещу третия Манчестър Сити на Сигнал Идуна Парк. Тази среща практически е доста важна за Манчестър, т.к. при победа имат шанс да продължат да играят в Лига Европа, но от друга страна Борусия няма да пропусне възможността да излезне непобеден от група D на Шампионска лига. Интересно е, че в шест поредни домакински срещи срещу английски отбори жълто-черните не са били победени, като балансът е три победи и три равенства. Освен че Манчестър ще се бори за победа, ще трябва и да успее да опази силите си за дербито на Манчестър тази неделя. Т.е. задава се тежка вечер, последвана от още по-тежка седмица за гражданите.
Късметът може и да се усмихне на англичаните предвид контузиите, които гонят няколко от играчите на немския шампион. От стартовия състав отпадат Суботич, Бендер, Кеел, Овомойела, Льове и Битенкурт. Под въпрос остават също няколко основни играча- Гюндоган, Гьотце, Блашчиковски и Писчек. Това на практика означава, че халфовата линия и защитата на Борусия ще изглеждат по коренно различен начин от досега познатия. Най-трудно ще бъде на Клоп да нареди дефанзивните полузащитници. Гюндоган има проблеми с мускулите и все още не се знае със сигурност дали ще бъде готов. Единственият сред резервите, който е здрав и може да замени Гюндоган, е 19-годишният млад и неопитен все още Мустафа Амини. Ако все пак Гюндоган започне титуляр, нищо чудно в края на срещата да видим смяна с Амини, което ще е поредната крачка за налагане на младите играчи в Борусия. Стартовият състав може да претърпи промени буквално преди срещата, но за сега би изглеждал така:
Борусия Дортмунд: Вайденфелер, Кирх, Сантана, Хумелс, Шмелцер, Гюндоган (Амини), Лайтнер, Перишич, Ройс, Гроскройц, Левандовски.
Манчестър Сити:Пантилимон, Сабалета, Лескът, Настасич, Туре, Гарсия, Бари, Милнър, Насри, Синклеър, Джеко.

Всичките билети за дербито са изкупени, а срещата освен по бТВ екшън може да бъде наблюдавана и на следния интернет адрес- Borussia - Man city .

Няма коментари:

Публикуване на коментар