Търсене в този блог

понеделник, 13 май 2013 г.

Ще намери ли Борусия своя нов "Гьотце" ?

  Спекулациите относно трансферите в Борусия в последните месеци са всякакви. Спрягат се имена като Марио Гомес, Тони Кроос, Юлиан Дракслер, Кевин Принс Боатенг, Стефан Ел Шаарауи и много други. Но най-интересното име, а и засега със сериозен интерес към него не само от жълто-черните фенове, но и от ръководството на Борусия, е това на Кристиан Ериксен. 21-годишният играч бе определен от Bild като "датския Гьотце". Самият Ериксен сподели в интервю след последния кръг от холандското първенство, че това най-вероятно е бил последният му мач с екипа на Аякс. 

  Кристиан Ериксен е в Аякс от три години и вече три пъти е шампион с холандския отбор. За интереса от страна на Борусия към халфа потвърди и старши треньорът на холадците Франк де Бур, като жълто-черните са изпратили официално запитване за датчанина. Де Бур определя шансовете на Ериксен да напусне Аякс на 80% . 
  
  Ериксен е атакуващ халф, роден на 14 февруари 1992 година в Дания. Прави своя дебют за националния отбор на Дания през 2010 година, когато е само на 18 години и е най-младият футболист на Световното първенство в Южна Африка. Печели приза за най-добър млад играч на Дания за 2010 година. През 2008 година бива закупен от Одензе за сумата от 1 000 000 евро. Сумата, която трябва да преброи сега Борусия за евентуалното му привличане, е 16 000 000 евро.

  Самият Ериксен заяви в интервю, че Борусия е отбор, в който той с удоволствие би играл и би паснал в отбора. "Борусия Дортмунд играе красив, офанзивен футбол и би било удоволствие за мен да играя в този отбор, чията основна цел е титлата." Интересен факт е, че на 16-годишна възраст Ериксен преминава на проби през Барселона и Челси, но в последствие се отправя към Холандия. 

  Кристиан Ериксен е част и от националния отбор на Дания и всеки, който следи световните квалификации за първенството през 2014, е забелязал младежа и в игрите му срещу българския национален отбор. В клипа към статията може да се запознаете със способностите на халфа.

  Играч с играч не си приличат и определено очакванията на ръководството на Борусия не са да намерят точно копие на Марио Гьотце. Уменията на датчанина обаче предлагат не само бързина и креативност, но и бразилска техника. Едва ли има човек, който да не ахне от възможностите на този млад играч. В Дортмунд трябва да побързат с евентуалното му привличане, защото този играч със сигурност ще пасне перфектно в играта на жълто-черните, а за сърцата на феновете - той вече ги е спечелил. Сред тях името на датския халф е най-споменавано и желано.

Няма коментари:

Публикуване на коментар