Търсене в този блог

четвъртък, 2 май 2013 г.

Истерия за билети отново превзема Дортмунд

  Финалът в Лондон е поредният момент на лудост в Дортмунд. До сега феновете буквално се  избиваха, за да се сдобият с билети за всяка една среща от мачовете в Шампионска лига. Тази борба за билети ще продължи поне още един път, а истерията започна още ден, след като Борусия се класира с общ резултат 4:3 за финала на Уембли. 

  Вече е ясно, че Борусия ще има право на 24 042 билета за финала на 25 Май. За да не се стигне до спречквания както предишните пъти, няма да има свободна продажба на билетите, което обаче няма да спре продажбата на билети на черно както в интернет, така и в деня преди мача на стадиона. Голяма част от отдадените билети ще бъдат продадени на фенове с членски карти и на такива, които имат закупени сезонни карти за мачовете на жълто-черните. 

  До вчера запитванията за билети са надхвърлили 100 000, съобщиха от отбора. Същата бройка билети ще получи и съперникът на Борусия- Байерн, който се класира лесно за финала след поредна разгромна победа над Барселона с 3:0. Останалите 27 000 билети се падат на УЕФА, спонсорите, които също продават или подаряват билети, и на футболните съюзи на отделни държави. 

  Интересно е, че цените на билетите могат да достигнат нечувани суми. Най-скъпите билети на черно преди полуфиналите стигнаха до 2000 евро, а за финала в Лондон ще има хора, готови да хвърлят и по-големи суми, за да гледат колосите на немския футбол.

1 коментар: