Търсене в този блог

събота, 4 май 2013 г.

Една среща изцяло за феновете: Борусия - Байерн

  Двата най-добри отбора в Европа и Бундеслигата днес ще изиграят своята среща от 32 кръг на първенството. Шампионът вече е ясен- Байерн, а и второто място на Борусия е сигурно. Това не значи, че срещата няма да носи своя заряд на дерби. Това ще е генерална репетиция за двата отбора преди големия сблъсък между тях на 25 май на Уембли. 

  Пред препълнения Сигнал Идуна Парк двата отбора ще се срещнат за 88 път. От последните пет в първенството Борусия има четири победи и един равен мач. Но последната победа между двата отбора грабна Байерн в мач за Купата на Германия. Това остави жълто-черните без шанс за приз в Германия. Двата отбора се познават достатъчно добре, но със сигурност ще се опитат да не се разкриват напълно преди финала в Англия. 

  За Борусия се очаква, че Пишчек и Бендер ще останат на пейката, а на тяхно място ще започнат Гроскройц и Кеел. По време на полуфиналната среща реванш срещу Реал Мадрид Марио Гьотце получи контузия и днес ще отсъства. Заради това Юрген Клоп ще направи промени в халфовата линия и на позицията на Гьотце ще играе Гюндоган, а като дефанзивен халф на мястото на Гюндоган ще започне Шахин. За Байерн Рибери, Робен и Мюлер ще останат резерви, а също е интересно, че титуляр ще започне Гомез вместо Манджукич. Контузени в състава на Байерн са Бадщубер и Тони Кроос. Самият Юрген Клоп заяви, че начинът, по който ще играят жълто-черните, няма да е начинът, по който ще играе отборът на 25 май и че днес Борусия ще играе за своите фенове. 

  Вероятните състави на двата отбора са следните:

Борусия Дортмунд: Вайденфелер, Шмелцер, Сантана, Суботич, Гроскройц, Кеел, Шахин, Шийбер, Гюндоган, Блашчиковски, Левандовски.

Байерн Мюнхен: Нойер, ван Буйтен, Шакири, Рафиня, Писаро, Боатенг, Контенто, Алаба, Луис Густаво, Гомес, Тимосчук.

  Всички билети за срещата са изкупени, а главен съдия ще бъде Петер Гагелман.

Снимков материал: www.bvb.de

Няма коментари:

Публикуване на коментар