Търсене в този блог

неделя, 15 септември 2013 г.

Най-накрая Шампионска лига !

Неапол, вторник 21:45 - приказката за Борусия Дортмунд започва от начало. Жълто-черните започват евроучастието си с подновен и много по-мотивиран състав в среща с Наполи. Италианците изпуснаха шампионската титла през миналата година също както Борусия. И също както Борусия те в момента са водачи в класирането на Италия с девет точки пред Интер и Ювентус, които са с по седем точки във временното класиране.
До сега двата отбора нямат изиграна среща помежду си, което прави самият двубой още по-интересен. Друг интересен факт е, че в последните две участия жълто-черните не са се изправяли срещу отбор от Италия. След като Борусия сравни силите си с отбори от Англия, Испания, Украйна, е време да го направи с отбор от друго също толкова силно първенство, а именно италианското.
В последната си среща преди първия си мач в Шампионска лига за този сезон отборът на Рафаел Бенитес победи Аталанта Бергамо с 2:0. Италианците направиха голяма крачка в трансферите през тази година. Имена като Гонсало Игуаин, Пепе Рейна, Драйс Мертенс (ПСВ),Хосе Кайехон и Раул Албиол (Реал Мадрид) говорят за желанието на Наполи да създаде боеспособен отбор, готов за победи както в Италия така и в Европа. Желанието е едно, а възможността да го направиш - съвсем друго, особено когато пред теб ще се изправи финалиста в Шампионска лига за миналия сезон и вече неизменен лидер в немското първенство - а именно любимият на всички отбор от Дортмунд.

От другата страна е Борусия. Още по-мотивиран отбор от миналогодишния. Тази година обаче с доста натрупан опит. И докато през миналата година никой от момчетата не знаеше какво представлява участието в този турнир, то тази те вече знаят слабите си места. Предвид направените разходи за трансфери едно е ясно - при такива играчи никой няма да е доволен на второто място. Целта е ясна - титла, купа, а защо не и спечелване на Шампионската лига. Важно е да подчертаем, че за разлика от много други участници в този турнир Борусия може би е единственият, който закупи класни играчи на прилични цени, а не скъпи играчи на прилично ниво! След дълго чакане - отново ще се радваме на магията, наречена Борусия!

Още информация за съперниците на Борусия в груповата фаза може да намерите тук : С желание за реванш - Борусия тръгва в борбата за Шампионска лига

Виктория Танева

Няма коментари:

Публикуване на коментар