Търсене в този блог

събота, 28 септември 2013 г.

Жълто-черните на върха и след мача с Фрайбург, готови за ШЛ

Очакванията за днешната среща бяха за динамичен футбол и от двата отбора. Самият Юрген Клоп очакваше много по-голяма съпротива от Фрайбург в днешната среща предвид изминалия мач за Купата на Германия на днешните гости и Щутгарт. През тази седмица Щутгарт отпадна от тях с резултат 2:1 в 1/16 финалите за Купата. 
Юрген Клоп заложи на почти всичките си титуляри с изключение на възстановяващите се Пишчек, Гюндоган, Кеел и Шмелцер. Титулярните единадесет изглеждаха така: 
Вайденфелер, Дурм, Хумелс, Суботич, Гроскройц, Шахин, Бендер, Ройс, Микихтарян, Обамеянг, Левандовски.
Днешният мач бе изгледан пред точно 80 000 зрители на Вестфаленщадион, като гостите не бяха закупили всички билети, които им бяха предоставени. Борусия бе по-дейният отбор. Първото попадение обаче падна чак в 36-тата минута - след разбъркване в наказателното поле на Фрайбург и удар на Левандовски, избит от Бауман, Ройс засече избитата топка и откри резултата. Последваха множество атаки за Борусия, като две минути след гола Левандовски не успя да се разпише. Интересна беше и ситуацията минута по-късно, когаро Марко Ройс засече топка след корнер от близо 18 метра и я заби със скорост от 103 км/ч, попадение обаче нямаше. Моментът, който напълно реши изхода на срещата, бе в 44-тата минута, когато Диан задържа Левандовски за фланелката в наказателното поле. Последва червен картон и дузпа, а от бялата точка за втори път в срещата се разписа Ройс.
На полувремето Клоп пусна Кирх на мястото на Бендер. Силен мач изигра Марко Ройс, като атаките през него не спираха. В 54-тата минута той стреля успоредно на вратата на Фрайбург, но Левандовски не успя да засече топката. Предвид ясния край на срещата Юрген Клоп направи някои размествания, като в 55-тата минута за първи път през срещата Ройс и Микихтарян си размениха позициите - Ройс заигра в центъра, а Мики - по крилото. След червения картон действията се развиваха в половината на Фрайбург, а единственото по-сериозно положение бе удар на Мемеди от далечно разстояние, което обаче не затрудни Вайденфелер. Резултатът продължи да расте в 57-та минута, когато след центриране отново на Ройс Левандовски овладя и с прецизен удар прехвърли Бауман. Предвид срещата срещу Олимпик Марсилия в сряда Клоп направи двойна смяна в 60-тата минута и извади Ройс и Микихтарян, а на тяхно място заиграха Хофман и Блашчиковски. 
Не всичко приключи с третия гол. В 69-тата минута Хофман центрира, а Левандовски засече топката във въздуха и отбеляза второто си попадение в срещата. Последваха множество пропуски пред вратата на гостите. Обамеянг на два пъти стреля на сантиметри от гредите. Петият последен гол бе реализиран от влезлият като смяна Куба Блашчиковски. Атаката на жлто-черните бе като по учебник и перфектно взаимодействие между Хофман, Левандовски, Шахин и Куба, които с по едно докосване изнесоха топката до наказателното поле, където Куба излъга последните защитници и отбеляза. Второто положение за Фрайбург, което остана отново безрезултатно бе отново на Мемеди, който отново с далечен удар се опита да изненада стражът на Борусия. 
Така Борусия загря за втората си среща от Шампионска лига на първи октомври. Жълто-черните са домакини, а мачът започва в познатия час 21:45. Титулярният вратар Вайденфелер е наказан за тази среща заради червения си картон от срещата срещу Наполи, а на вратата без съмнение ще пази Мич Лангерак.

Снимка: www.ruhrnachrichten.de

Няма коментари:

Публикуване на коментар