Търсене в този блог

неделя, 15 септември 2013 г.

Борусия с невероятно голово шоу срещу Хамбург

Пет мача, пет победи и с петнадесет точки на върха в класирането след днешната среща срещу Хамбургер Шпортферайн. Зрителите на препълнения Вестфаленщадион се насладиха на цели осем попадения и красив футбол от страна и на двата отбора. Борусия определено имаше превъзходство през по-голямата част на срещата. Зрителите не само видяха много попадения, но и видяха промененото лице на Борусия. Двете нови попълнения Обамеянг и Микихтарян за поредна среща доказаха, че заслужават похарчените за тях трансферни суми. Обамеянг се разписа на два пъти и става с общо пет попадения от началото на сезона, а Микихтарян отбеляза третото си попадения от началото на сезона. Въпреки огромното желание на Роберт Левандовски да напусне Борусия, това за сега не се отразява на формата му и той отбеляза две попадения, а не малко бяха и асистенциите му в хода на срещата. Играта на жълто-черните се хареса на феновете, а те вече чакат първата среща в групите на Шампионска лига срещу Наполи като гост. 
Юрген Клоп не можеше да разчита на контузените Гюндоган, Пишчек и Блашчиковски, резерва остана и капитанът Кеел. На тяхно място в титулярния състав бяха съответно Бендер, Гроскройц, Обамеянг и Шахин. Жълто-черните започнаха мача на бързи обороти и владееха повече топката с бързи пасове в половината на Хамбург. Микихтарян направи пропуск от близо 15 метра още в четвъртата минута. Последваха още няколко пропуска до първото попадения на Обамеянг в 19-тата минута - красив гол от малък ъгъл с левия крак! Второто попадение не се забави - след асистенция на Левандовски Микихтарян напредна и с удар от 13 метра увеличи преднината на немския вицешампион. Попаденията падаха само за няколко минути, този път такова вкара отборът на гостите. Лам отбеляза красив гол, след като излъга защитниците на Борусия и с прецизен удар и вътрешен фалц намали преднината на домакините. Последваха пропуски на Левандовски и Ройс, а в края на първата част статистиката бе в полза на Борусия - 13:1 удара във вратата. 
Въпреки че второто полувреме започна с натиск на Борусия гостите върнаха още едно попадение чрез Вестерман, който засече топка след изпълнение на пряк свободен удар покрай наказателното поле на Борусия. Обамеянг се разписа за втори път в срещата, като засече във въздуха топка от Микихтарян. Левандовски направи резултата на 4:2 след асистенции на Обамеянг и Ройс в 73-тата минута. Минута след това четвъртият ключов играч в нападение, Марко Ройс, отбеляза във вратата на Хамбург. В 82-та минута Левандовски вкара и второто си попадение в мача, като засече с глава центрирана топка от Шахин. 
Така въпреки контузените си титуляри Борусия показа, че в отбора ще се борят за титла, купа и Шампионска лига. Борусия е едноличен лидер в Бундеслигата, като зад отбора са Байерн с две точки по-малко, Байерн Леверкузен с три точки по-малко, а по-назад в ласирането са Хановер, Майнц и Аугсбург с по девет точки. 
Очевидно е, че с такива играчи амбициите на отбора ще са още по-големи. Бе удоволствие да се наблюдава този отбор, както и самият Юрген Клоп заяви след срещата. Сега с огромно нетърпение се очаква и първата среща за сезона в групите на Шампионска лига. Този отбор определено ще ни радва очите и през този сезон и ще бъде грешка да не се проследи представянето му както в Бундеслигата, така и на европейската сцена. Срещата срещу Наполи започва в 21:45 часа българско време на 18 септември.

Няма коментари:

Публикуване на коментар