Търсене в този блог

сряда, 18 септември 2013 г.

Стартови състави и факти преди Наполи - Дортмунд

Дойде ред и на дългоочакваната първа среща от груповата фаза на Шампионска лига. Борусия ще гостува на Наполи пред очите на 60 240 ентусиазирани до краен предел зрители. На този стадион от януари месец 2013 година домакините нямат загуба. От общо дванадесет срещи италианците имат десет победи и две равенства. 
Отборът на Борусия пристигна вчера следобед в Италия със самолет на Turkish Airlines. С отбора не летяха Себастиан Кеел, Илкай Гюндоган и Лукас Пишчек, които са контузени. За сметка на това в резервите виждаме имена като Дукш, Хофман и Дурм. Юрген Клоп ще заложи на схема 4-2-3-1 . Единствената въпросителна все още е около Блашчиковски, който вчера тренира наравно с отбора, но не е сигурно дали е готов да влезе веднага в игра след контузията, от която се възстановяваше. Неговото място в последните срещи зае Обамеянг, който пък записа общо пет попадения от началото на сезона в Бундеслигата. Друг проблем пред треньора Клоп е състоянието на Сократис, който на вчерашната тренировка се е контузил и се е наложило да бъде откаран до местната болница, където да бъде прегледан.
Наполи няма загубена среща в последните си четири в европейските турнири - балансът им е три победи и едно равенство. Въпреки това балансът им срещу немски клубове е отрицателен - от седем срещи Наполи записват пет загуби и две равенства, а последната им победа над немски отбор е от преди 24 години срещу отбора на Щутгарт.
Възможните състави на двата отбора са следните:


Наполи: Рейна, Маджо, Раул Албиол, Бритос, Зунига, Инлер, Бехрами, Кайехон, Хамшик, Инсине, Игуаин

Борусия Дортмунд: Вайденфелер, Гроскройц, Суботич, Хумелс, Шмелцер, Бендер, Шахин, Обамеянг, Микихтарян, Ройс, Левандовски

Снимки: www.bvb.de

Няма коментари:

Публикуване на коментар