Търсене в този блог

неделя, 13 октомври 2013 г.

Вайденфелер най-накрая национал ?

Вайденфелер в националния отбор на Германия - тази тема определено е една от наболелите в Дортмунд. Жълто-черните фенове отдавна са на мнение, че стражът на Борусия не само заслужава да брани името на националния отбор, но и да е титуляр вместо Мануел Нойер. Въпреки отличното си представяне през изминалите сезони, Йоаким Льов още не се решава да извика стражът в редиците на националите. 

Преди около десет дни немската преса съобщи за посещенията на Льов и Бирхоф в Дортмунд и всички очакваха, че името на Вайденфелер ще е сред повиканите за световните квалификации, но не би. По темата днес започва отново да се говори, след като пред BILD Льов заяви, че най-вероятно ще повика 33-годишния страж за контролите, които се очертават да проведе националният отбор през ноември месец. В изказването си пред немската медия националният селекционер заяви : "Запознати сме с отличната форма на Роман и той несъмнено е вариант за вратарския пост". Контролните срещи през ноември ще бъдат с два сериозни съперника, а именно Италия и Англия. 

Заедно с титулярния Мануел Нойер Вайденфелер може да е втори вратар на Германия за световното в Бразилия , тъй като Рене Адлер е предразположен към контузии, а другите двама Марк-Андре тер Стеген и Рон-Роберт Цийлер нямат международен опит. Досега Вайденфелер няма записан мач за мъжкия национален отбор. Той е бил част от младежки отбори на Германия съответно до 17 и до 21 години.

До преди няколко месеца жълто-черните фенове изгаряха от желание да видят стражът си в националния отбор, сега нещата се промениха. Предвид важните срещи на Борусия в групите на Шампионска лига, за Купата на Германия и в първенството и задаващото се дерби с Шалке, феновете не желаят футболисти от Борусия да вземат участие за националните си отбори поне засега. До такъв обрат във вижданията се стигна, след като ключови играчи се контузиха точно след срещи на националните формации.

Снимка: www.sky.de

Няма коментари:

Публикуване на коментар