Търсене в този блог

сряда, 16 октомври 2013 г.

Къщата мечта и стадион в двора


Кой футболен привърженик не си е мечтал за кола с цветовете на любимия отбор, спалня и завивки с тези цветове. А защо мечтите не стигнат по-далеч? Например къща с цветовете на любимия отбор, а на входа огромна емблема на този отбор? Е, ако вече градите такива планове, знайте, че няма да сте първи. В един от кварталите на Дортмунд собственици и съседи се радват на жълто-черна къща - от първия камък до последната керемида.

Всъщност идеята на семейство Винкелман се заражда преди две години и половина, когато решават да боядисат семейната си къща в цветовете на Борусия. Идеите стигат до там, че страничната стена на къщата пък е трябвало да представлява Южната трибуна, но в последствие тази част от проекта отпада. Така в днешно време всеки, който се разхожда по "Балстерщрасе" няма как да не забележи жълто-черната къща с огромна емблема на Борусия над входната врата.

Идеята за футболната къща не свършва просто с една боя. През октомври тази година в предния двор на къщата трябваше да е готов мини футболен стадион - с истинска трева, окрасен от жълти цветя, като те трябваше да представляват Южната трибуна. В навечерието на Дербито на Рур и точно 11 дни преди него обаче добрите намерения на семейство не остават ненаказани. Непознати излели хербициди върху тревата, а храстите и дърветата са били изкоренени. След няколко дни тревата на "стадиона" започнала да вехне, а петната ставали все по-големи и по-големи. Семейство Винкелман са почти убедени, че това е действие на някой от близките околности, визирайки фенове на Шалке.

Мечтата на семейството няма да остане неизпълнена. С настъпването на зимата работата върху мини стадиона ще се забави, но плановете са, че до пролетта на 2014 година пред къщата мечта ще има перфектен зелен килим, с очертан, варосан терен и Южна трибуна от жълти цветя.

Снимки: www.ruhrnachrichten.de

Няма коментари:

Публикуване на коментар