Търсене в този блог

четвъртък, 3 октомври 2013 г.

Поредното откритие на Клоп - Ерик Дурм

Във вторник Борусия постигна класическа победа над отбора на Олимпик Марсилия. Въпреки контузените основни играчи в състава липсата им не личеше. И това е така, защото Юрген Клоп притежава не един нешлифован диамант на резервната скамейка, а и във втория отбор също. След вторник медиите спряха вниманието си на поредното откритие на Клоп. Младият Ерик Дурм пристигна в Дортмунд преди година от Майнц и започна тренировки с втория отбор. Той привлече вниманието на треньора Клоп и през този сезон се подготвяше с първия отбор, а контузията на Лукаш Пишчек му отвори вратите към голямата сцена на Бундеслигата и Шампионска лига. Въпреки че той е нападател, Клоп забелязва качества и в защитен план. Това, че типичната му позиция е в нападение, си пролича, когато подготви атаката и асистира за първия гол срещу Марсилия във вторник. Досега Дурм има пет изиграни срещи, три от които започва като титуляр, а във вторник бе и първата му среща в Шампионска лига, а е само на 21 години. След срещата, запитан от журналисти как се чувства, той отговори: "Като в приказка. Досега наблюдавах тези срещи от трибуните, а когато чуех химна на Шампионска лига, настръхвах. На терена чувството е още по-истинско!" След срещата той даде и кратко интервю. Ето какво каза новото откритие в редиците на Борусия:

- Днес бе първата ти среща в Шампионска лига като титуляр. Как се чувстваш?

Днес се чувствах като в приказка. Последните седмици започвах като титуляр и като изключим срещата с Нюрнберг, където изпуснахме две точки, във всички други победихме. Надявам се, че и за напред ще продължим така.
- Чувството да играеш в Шампионска лига е по-специално, или?

Да излезнеш на фона на химна на Шампионска лига наистина е страхотно, настръхваш в такъв момент.
- В първия си мач в тази надпревара направи асистенция за първото попадение. Били описал как точно се получи?

 Получих топката, а дясно видях жълто трико. Подадох в тази посока, а Левандовски бе там и засече топката за щастие. Да направиш първата си асистенция в първия си мач, е страхотно. Баща ми и най-добрият ми приятел бяха на трибуните. Невероятно чувство! Невероятен мач. 

- Какво беше настроените след мача? Отборът отърси ли се от загубата в първата среща?

Има голямо успокоение. След срещата бяхме щастливи и се отпуснахме. Но това е нормално. Играхме добре от първата минута. Напред имахме достатъчно шансове, навярно можеше да създадем още положения. Имаше ситуация, в която не бях достатъчно съсредоточен, но в крайна сметка всички сме доволни от игата, която показахме. 
- Колко важно е да спечелим следващата среща в Лондон, за да продължим напред в турнира?

Всяка среща в Шампионска лига е важна за нас. Съответно ще излезем пределно мотивирани във всеки следващ мач.

Няма коментари:

Публикуване на коментар