Търсене в този блог

вторник, 15 октомври 2013 г.

Кевин Гроскройц е играч на месец септември

Кевин Гроскройц бе избран от феновете чрез гласуване за играч на месец септември в Борусия. Кевин спечели убедително надпреварата със 74.57% от гласовете на феновете. Зад гърба си той остави съотборниците си Марко Ройс и Роберт Левандовски съответно с по 23.02 % и 2.41% .

Като лице на Южната трибуна и човек, израсъл там, Кевин е ангажиран във всеки проект, свързан с Борусия Дортмунд. След филма на WDR "Wir die Wand", чиято премиера бе през септември месец, сега около Борусия се готви друг социално-документален проект, а именно книга. Книгата ще представлява история за жълто-черния отбор, феновете и тяхната връзка. Гроскройц бе първият поканен от автора на разговор, а футболистът разказа за детството си, свързано с Борусия, за значението на Борусия за града и силната емоционална връзка между фенове и отбор. 

Голямата подкрепа се дължи не само на добрите му игри, но най-вече на това, че той гори във всеки мач. Феновете идентифицират себе си с него, а той с тях. Любимец е и защото не се страхува да играе на каквато и да е позиция. Въпреки че е офанзивен полузащитник, това не го спира да се представи на ниво в защита, нападение, а и на вратарския пост. Тези качества биват забелязани от Клоп още преди няколко години, а след като тази година Лукаш Пишчек се контузи, самият Юрген Клоп заяви в интервю : "За миг не се замислих кой ще играе на тази позиция - ние имаме Гроскройц!" 

Това е петият сезон в Борусия за Кевин, а той е доста натоварен за него - той е играл във всички срещи досега във всички надпревари, където играе Борусия. Съотборникът ми Нури Шахин споделя : "Кевин е машина! Дори след мач се прибира пеша към вкъщи!" 

Още за Кевин Гроскройц може да намерите тук : Футболистът, който всеки отбор желае!

Няма коментари:

Публикуване на коментар