Търсене в този блог

петък, 25 януари 2013 г.

Преди Борусия - Нюрнберг

Въпреки минусовите температури тази вечер в Дортмунд отново ще бъде горещо. Немският шампион ще изиграе първото си домакинство след започването на пролетния дял от немската Бундеслига. Известен като "Schal-la-la"кръг, т.е. първият след зимната пауза, превърнал се вече в традиция ден. Днес всички шалове ще бъдат вдигнати високо в началото на мача. Неслучайно много шалове ще се предлагат на значително ниска цена на Сигнал Идуна Парк.
В Борусия пък се надяват за поредни три точки в своята сметка, особено когато статистиката ни подсеща, че последната домакинска победа на отбора бе на 17.11 срещу Гройтер Фюрт. В пролетния дял на първенството обаче не бива отборът да губи лесно точки, ако иска да защити титлата си. От друга страна статистиката ни напомня и че последната победа на Нюрнберг като гост над Борусия е била през далечната 1990 година. Дали и този път ще е така или Нюрнберг ще се опита да счупи каръка? Ще разберем в 21:30 часа българско време. Отсъстващите за Борусия все още са Овомойела, Суботич и Битенкурт.
След като в миналия кръг Борусия направи голово шоу като гост на Вердер, е напълно възможно отборът да опита и този път като домакин да зарадва 80 000 на стадиона с красива игра и много попадения. Последната по-отчетлива победа срещу днешния съперник е от 2009 година, когато жълто-черните се наложиха с 4:0. Всички днес отиват с подобна нагласа предвид и класирането на Нюрнберг, които сега се намират на 15-то място с актив от 21 точки.
На мястото на Суботич и днес ще застане Фелипе Сантана. В средата на терена, където в момента Борусия разполага с голям брой халфове, най-вероятно като опорни халфове ще започнат Кеел и Гюндоган. В тази среща Юрген Клоп най-вероятно ще заложи на Якуб Блашчиковски, въпреки че в предишния кръг титуляр в игра бе Кевин Гроскройц заедно с Марко Ройс като офанзивни полузащитници. Оттук възможните състави на двата отбора са:

Борусия Дортмунд: Вайденфелер, Писчек, Сантана, Хумелс, Шмелцер, Кеел, Гюндоган, Блашчиковски, Гьотце, Ройс, Левандовски.

Нюрнберг: Шафер, Чандлър, Нилсон, Клозе, Пинола, Симонс, Фьолнер, Балич, Коен, Гебхарт, Пекхарт.

Главен съдия на срещата е Михаел Вайнер. Срещата може да бъде наблюдавана по Евроспорт2 или да бъде проследена на живо по радиото на следния интернет адрес- Online radio.

Снимка: www.bvb.de

2 коментара:

  1. 2:0 на полувремето. Само не мога да разбера, защо се опитват да влязат с топката във вратата. Няколко пъти го направиха, даже отмениха гол на Левандовски. Удари трябва да има....

    ОтговорИзтриване