Търсене в този блог

събота, 20 април 2013 г.

Преди Борусия Дортмунд - Майнц 05

  Днешната среща между Борусия и Майнц ще бъде своеобразна подготовка за жълто-черните преди първия полуфинален сблъсък в Шампионска лига идната сряда. Майнц се намират в средата на таблицата на девето място и за тях, както и за Борусия, всичко изглежда ясно в Бундеслигата. Въпреки това Клоп най-вероятно отново ще заложи на титулярния си състав с оглед на това, че отборът нямаше мач в сряда, а това бе един от малкото пъти през тази година, когато Борусия не играе цикъл "сряда-събота". 
  За един приятен футболен следобед говорят обаче приятелските отношения между двата клуба и техните привърженици. Жълто-черните бяха посрещнати топло при гостуването си през есента, а сега се очаква същото дружелюбно посрещане и на гостите от Майнц. Червено-белите ще бъдат подкрепяни на Сигнал Идуна Парк от 3500 свои привърженици. За топлите отношения може да съдим и по това, че Юрген Клоп е свързан силно с Майнц- с единадесет години като футболист и седем като треньор на отбора. 
  Контузен от състава на жълто-черните днес е само капитанът Себастиан Кеел, а на неговото място ще играе Свен Бендер. Възможността в двойката дефанзивни халфове да видим Шахин също е голяма, но той най-вероятно ще се появи като смяна в хода на мача. Лукас Пишчек най-вероятно ще остане на пейката за сметка на Кевин Гроскройц, който ще наблюдаваме в дясната зона на защитата. Възможните състави на двата отбора са следните:

Борусия Дортмунд: Вайденфелер, Гроскройц, Суботич, Хумелс, Шмелцер, Гюндоган, Бендер, Блашчиковски, Гьотце, Ройс, Левандовски.

Майнц 05: Веткло, Поспех, Свенсон, Новески, Диас, Зимлинг, Баумгартлингер, Сото, Иваншиц, Салай, Мюлер.

Срещата започва в 16:30 часа българско време, като може да бъде наблюдавана в българския ефир или на следния интернет адрес: Borussia - Mainz 05 . Радио предаване ще има и днес, а него може да откриете на следния адрес: On line Radio

  В днешната среща феновете на Борусия ще събират пари за хореография за срещите в Шампионска лига. В изявление на фракцията The Unity на техния сайт се казва, че след умопомрачителната хореография от четвъртфиналната среща с Малага, касата е останала празна. Такава хореография освен много труд, време и любов, изисква и много средства. След успешното й осъществяване сега феновете ще се опитат да съберат пари за още една невероятна хореография. Освен на стадиона преди, по време и след срещата днес, пари може да се изпращат и по банковата сметка на организацията. http://the-unity.de/

Снимка: www.bvb.de

Няма коментари:

Публикуване на коментар