Търсене в този блог

понеделник, 8 април 2013 г.

Един напълно нов състав победи Аугсбург

  Съботната среща на Борусия срещу Аугсбург определено бе доста по-различна. Юрген Клоп започна мача с цели седем промени в титулярния състав. Много от титулярите останаха на пейката като Гьотце, Левандовски, Гюндоган, Кеел, а някои получиха и заслужена почивка като Марко Ройс. Клоп заложи освен на титулярите Суботич, Шмелцер, Сантана и Гроскройц също на резервния вратар Лагнерак, който показва, че е достоен заместник на Вайденфелер, Бендер, който за първи път излиза с капитанската лента, Шахин, Битенкурт, Лайтнер, младия Хофман, който изигра първите си 90 минути с екипа на Борусия, и Шийбер.
  За единадесети път този сезон Сигнал Идуна Парк е изкупен напълно, а двата отбора сътвориха добър спектакъл за феновете. Гостите бяха пределно мобилизирани да вземат трите точки, за да опитат да се спасят от зоната на изпадащите. Не случайно успяха за две минути да обърнат резултата в своя полза, след като губеха с 1:0 след попадение на Шийбер в 22-та минута. В края на полувремето обаче Аугсбург вкараха две бързи попадения чрез Байер и Фогт. Няколко шанса за жълто-черните се откриха за Шахин след пряксвободен удар и за Сантана след корнер, но не успяха да удвоят резултата. След един ъглов удар за Аугсбург резултатът бе изравнен, а в следващата атака гостите дори поведоха в резултата. На почивката Борусия се оттегли с гол пасив под освиркванията на някои самозабравили се привърженици, но второто полувреме дортмундци успяха да покажат най-доброто от себе си и да затвърдят второто си място в класирането. С попаденията на Шийбер и Суботич Борусия отново излезна напред в резултата, а Лангерак спаси не едно положение, като затвърди победата на жълто-черните. Крайният резултат бе оформен от Левандовски, който на няколко пъти късметът му изневери пред гола.
  Определено най-интересното име в съботния следобед бе на 20-годишния Йонас Хофман. Младокът е считан за една от най-перспективните надежди в Дортмунд. В събота доказа не само на думи, но и пред 80 645-те на Сигнал Идуна Парк, че младото поколение на Борусия продължава да се развива и изненадва. Похвален от Юрген Клоп като бърз, техничен, с добър дрибъл, похвален и от съотборниците си. Но младият Хофман получи най-голямото одобрение от хилядите по трибуните и пред телевизионните екрани, които го очакват с нетърпение в следващия мач на Борусия. 
  Борусия Дортмунд ще изиграе реванша в Шампионска лига утре от 21:45 часа българско време срещу Малага. Очакванията са, че заслужената почивка на повечето титуляри ще даде положителен резултат утре и отборът ще се класира за мечтания полуфинал.

Няма коментари:

Публикуване на коментар