Търсене в този блог

петък, 26 април 2013 г.

Страхотни - по-страхотни - Борусия Дортмунд

  Изключете Примера! Пуснете си Бундеслигата! Футболната общественост бе забравила, че немският футбол е повече футбол отколкото бизнес, за разлика от други западноевропейски първенства. Футболната общественост бе зачеркнала Борусия, а дори и Байерн от евентуален финал в Шампионска лига. Футболната общественост каза, че Реал няма да допусне същия резултат срещу Борусия както в груповата фаза... Футболната общественост да свали розовите очила! Борусия нямаше късмет, Борусия не задмина себе си - просто това, което гледате- това е Борусия. Второто място в Бундеслигата не значи, че отборът е слаб, а че пред него има също толкова добър отбор. 
  Преди първите сблъсъци на полуфиналите всички предвещаваха испански финал. След Байерн - Барселона всички казаха, че Реал няма да позволи такъв разгром. Но никой не попита дали Борусия Дортмунд ще позволи. Борусия Дортмунд се смили над Реал. Борусия Дортмунд можеше да напълни кошницата на Реал с поне още едно попадение. Борусия Дортмунд бе отборът, който реши как ще протече мача. Затворени в началото, даваха въздух на противника до толкова, доколкото испанците да оставят свободни пространства и да започне светкавична контраатака. Един и два, и три, и четири! Не спираха да се нижат попаденията! Не спираха да се пропускат положения. А на трибуните- празник. Всички оставиха предателството на Гьотце, пожелаха му късмет с високо вдигната глава и безкрайна мъка в сърцето. Гьотце пък отново бе на невероятно ниво, а след мача едвам скри сълзите си. И да идем към Леванголски... опа, извинете - Левандовски. Определено един уникално интересен нападател, на който се случва да липсва късмет, но не и в тази сряда вечер. Цената му се вдигна с пъти, а той дори не мигна при четирите си попадения. А за тези, които впериха поглед само в него, искам да кажа, че имаше още 10 невероятни момчета на терена, които играха сякаш те са клубът, струващ 345 милиона. Всички като едно цяло. Цяло, което се крепи на гениалната мисъл на Юрген Клоп. Затова и феновете не са толкова притеснени за трансфера на Гьотце и евентуалният такъв на Левандовски. Но да се върнем на мача и всеки да признае- никой не вярваше, че Борусия ще бие, камо ли да размаже Реал. "О, бедната, Борусия, падна се с Реал..." или по-скоро "О, бедният Реал, падна се с Борусия... отново". Винаги имайте едно на ум, когато Борусия играе. И на продължаващите да спорят, че жълто-черните са имали късмет - късмет? Наричате резултат 4:1 късмет? Късмет? Единственият все още непобеден отбор в Шампионска лига за този сезон? Определено не разбирате нищо от футбол, ако наричате това късмет.
  И докато до преди години немският футбол бе нарицателно за груба, затворена и твърда игра, то днес свободно може да се насладите на един бърз, техничен футбол, който е наслада за очите и душата на футболния привърженик. Страхотният отбор на Борусия ви кара да изгледате срещата на един дъх, чакащи следващата атака, слушащи песните на феновете. 
  Момчетата ще се борят със зъби и нокти да запишат със златни букви имената си във футболната история на Дортмунд. И ако до преди няколко седмици хората мечтаеха за този финал, то днес вече се резервират хотелски стаи в Лондон. Днес всички броят парите си, за да превземат Лондон, за да видят своите момчета как ще се борят за върха на футболна Европа. Никога не отписвайте Борусия Дортмунд!
  Бихме казали, че има още една среща и още нищо не е решено, и ще бъдем прави. Какво ли ще ни очаква в Испания, какъв мач, каква Борусия? Бъдете сигурни в едно - този отбор и следващата седмица ще радва очите ни, за да стигне до заветната цел. Там, където най-вероятно ще ги чака друг немски отбор. Отбор, за който въпреки световното признание като гранд, също бе аутсайдер в своята полуфинална среща. Така, отново изключете Примера дивисион! И бъдете сигурни, че само Юрген Клоп и Борусия Дортмунд може да се опълчи на другия немски представител. И ако няма изненади на реваншите може да благодарим на съдбата, че не срещна по-рано двата най-добри отбора в Европа, а това ще гарантира и един неповторим финал тази година!

2 коментара:

  1. Изключително много се радвам на играта и на резултатите на двата германски отбора. Заслужават да играят финал на Уембли. Това ще бъде подарък не само за нас, почитателите на Бундеслигата, но и за английската футболна асоциация, която навършва 150. год. Пожелавам от все сърце победи за любимият ми Байерн и нека достойният състав от Дортмунд да поздрави треньорчето Моуриньо с хита изпълнен от Левандовски (Black and yellow)
    http://www.youtube.com/watch?v=6wn_K1xTCg4

    ОтговорИзтриване