Търсене в този блог

четвъртък, 4 април 2013 г.

Борусия Дортмунд все още непобеден в Шампионска лига

  Срещата между Малага и Борусия в сряда в Испания бе деветата за Борусия в Шампионска лига и жълто-черните смело могат да се похвалят като единственият отбор в надпреварата, който остава непобеден. Снощната среща определено бе вечерта за двамата вратари на отборите да покажат какво могат. Двамата извадиха уникални положения, а това доведе срещата до нулевото равенство. Равенство, което дава равни шансове на двата отбора, биха казали хората. Но не точно. Дортмунд ще се приготви да даде на своя отбор подкрепата, нужна за поредната отчетлива победа в тазгодишната надпревара в турнира на шампионите.
   Пред близо 29 000 зрители и 1500, дошли от Германия, Борусия и Малага изпуснаха куп възможности. И като споменахме за 1500-те от Германия, да споменем, че жълто-черните фенове отново надпяваха цял мач домакинската публика. Юрген Клоп не можеше да разчита на двама от титулярите си, а именно Куба Блашчиковски и Матс Хумелс. Свен Бендер пък, който влезна като резерва, в последния момент влезна в групата за мача. Определено отсъствието на Блашчиковски се усещаше и то най-вече от гледна точка на изненадващите бързи атаки по крилото, които той често организира. През уикенда, когато Борусия успя да се наложи над Щутгарт с 2:1, Марсел Шмелцер бе контузен, или иначе казано- той бе третият играч в близката една година в Борусия, който излиза от игра с счупен нос. Това не му попречи да излезне снощи на терена с маска на лицето, а самият той записа и няколко пробива на своята сметка.
  Определено най-големите пропуски бяха на Марио Гьотце и Роберт Левандовски. Марко Ройс също пропусна няколко положения, като най-запомнящото се бе в 32-та минута на първото полувреме, когато изпълни пряк свободен удар, вратарят Кабайеро само изгледа топката, но тя мина на сантиметри от страничната греда. Испанците владееха топката повече през първото полувреме, но пък Борусия имаше повече голови положения. Най-запомнящият се пропуск за Малага бе изчистването на Гьотце на топката от гол линията в края на първото полувреме след изпълнения на корнер. Капитанът Себастиан Кеел, който отново се завърна като титуляр, също не успя да отбележи след удар от границите на наказателното поле, който попадна в ръцете на Кабайеро. Въпреки направените смени през второто полувреме Борусия не успя да промени резултата. На мястото на Ройс влезна Шийбер, който застана на върха на атаката, а Левандовски се върна в халфовата линия. Най-високите оценки, които получиха след мача, бяха тези на Илкай Гюндоган. Младокът градеше играта и извеждаше колегите си пред гола с всяко подаване. Роман Вайденфелер пък бе другият играч най-високо оценен. Стражът на дортмундци за поредна среща доказа, че най-голямата грешка на Йоаким Льов е, че все още не го е викнал в националния отбор на Германия. Очаквано бе, че на този етап в Шампионска лига няма слаби отбори. Така бе и снощи, а Малага няма да пропусне възможността да изненада Борусия в Дортмунд. Дали обаче Борусия ще допусне това?
  Изключено е да се твърди, че жълто-черните са играли слабо или че Малага са се хвърлили с всички сили на немския шампион. Това, което определено липсваше на момчетата от Дортмунд, бе малко късмет.

Снимка: www.bundesliga.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар